09.09.2016

Predsednik države održao sastanak sa Predsedavajućim Odbora

Predsednik Republike Kosova, g. Hašim Tači, dočekao je danas na sastanku  Predsedavajućeg Upravnog Odbora KPŠF-a, g. Ymer Havollija, koji je na sastanku bio u pratnji i ostalih članova Odbora i kao i Upravnog Direktora.

Na sastanku je g.Havolli obavestio predsednika o najnovijim dešavanjima u instituciji, posebno u oblasti investicija, navodeći stabilnost koju je nastavila pokazivati. “Ulaganjem sredstava KPŠF-a na finansijskim tržištima od 1. januara 2016 godine do 31. avgusta 2016 godine, bruto povraćaj investicija je oko 60 miliona evra, a očekujemo da će se do kraja godine nastaviti sa ovim veoma pozitivnim učinkom” izjavio je g. Havolli. Takođe, g.Havolli je spomenuo činjenicu da je od 2003 godine, kada su se desila prva ulaganja, pa do avgusta 2016 godine, KPŠF imao bruto povraćaj investicija od oko 300 miliona evra. Pored toga, g. Havolli je obavestio i o broju doprinosilaca, koji je sada već premašio cifru od pola miliona, kao i o vrednosti podignutih penzija od osnivanja KPŠF-a, koje će do kraja ove godine dostići broj od blizu 100 miliona evra.

S druge strane, predsednik Tači je čestitao g. Havolliju na uspešnom i profesionalnom radu u penzijskom fondu i pružio kao predsednik svoju bezrezervnu podršku. “Šaljete dobru poruku za sve, i Kancelarija predsednika će vas uvek podržavati”, rekao je predsednik Tači.

Fotografija sa sastanka Predsednika države sa Predsedavajućim Odbora:

HTH_YH_takim_201609