03.06.2020

Revizija Penzijskog Fonda od strane Nacionalne Kancelarije Revizije smatra se važnom

Lajmi-takimi-i-AP-me-bordin-e-TRUST-it

Generalni Revizor, Besnik Osmani i predstavnici Kosovskog fonda za penzijsku štednju smatraju važnom reviziju Penzijskog fonda u budućem od strane Nacionalne Kancelarije Revizije (NKR).

Ovo je zaključeno na zajedničkom sastanku Generalnog Revizora Republike Kosova, Besnik Osmani i Upravnog Odbora Ruzhdi Morina, kojem su prisustvovali i član Upravnog Odbora direktora, Imer Imeri i Upravni direktor, Adrian Zalli.

Ovom prilikom Osmani je informisao goste o revizorskom radu koju obavlja Nacionalna Kancelarija Revizije i razgovaralo o mogućnostima revizije Penzijskog Fonda od strane Nacionalne Kancelarije Revizije (NKR).

Na ovom sastanku visoko je cenjena spremnost čelnika Penzijskog Fonda koji su izrazili zahtev uključenja NKR-a u reviziju Finansijskih Izveštaja i razgovarano o administrativnim modalitetima i pravnim aspektima primene revizije.

Učesnici su zaključili da je primena projekta revizije u interesu čelnika Penzijskog Fonda, Skupštine, građana i da NKR ima dovoljno profesionalnih kapaciteta za njegovo sprovođenje.

U sastanku sa predstavnicima odbora Penzijskog Fonda, Generalni Revizor, Besnik Osmani bio u pranji zamenika generalnog revizora Ilir Salihu, pomoćnica Generalnog Revizora Vlora Spanca i direktor pravnog Departmana u Nacionalnoj Kancelariji Revizije, Safet Berisha.