17.07.2014

KPŠF je osvojio “Srebrnu” nagradu za Godišnji izveštaj 2013

Godišnji izveštaj 2013 koji je pripremio Kosovski penzijski štedni fond (KPŠF) osvojio je “Srebrnu” nagradu od Američke lige za profesionalnu komunikaciju (LACP) u konkurenciji neprofitnih organizacija. Prema oceni žirija, Godišnji izveštaj KPŠF-a dobio je 97 od mogućih 100 poena. U ovoj konkurenciji bila je i “Goodwill Industries of Kentucky, Inc.”, NVO iz SAD za osobe sa ograničenim sposobnostima, koja je osvojila “Platinastu” nagradu. U konkurenciji za digitalnu verziju izveštaja u istoj konkurenciji KPŠF je nagrađen “Bronzanom” nagradom. Detalji ovog konkursa mogu se naći klikom na sledećoj internet adresi: http://www.lacp.com/2013vision/awards-annual-report-competition-kosovo-pension-savings-trust.htm

LACP svake godine organizuje ovo prestižno takmičenje za ocenu godišnjih izveštaja, na kojem učestvuju mnoge vodeće svetske korporacije i neprofitne organizacije. Godišnji izveštaj “Deimler AG”, proizvođača automobila i autobusa iz Nemačke je ove godine sa 99 od mogućih 100 poena osvojio Glavnu nagradu.

Žiri je, osim u konkurenciji neprofitnih organizacija, nagradio KPŠF i sa “Počasnom” nagradom za pismo upućeno doprinosiocima za izveštaje iz Evrope, Afrike i sa Srednjeg Istoka.

Prilikom izrade Godišnjeg izveštaja 2013, cilj KPŠF-a je bio da unapredi: dizajn i vizuelni efekat, transparentnost, lakoću u čitanju, sadržaj i statistike, kao i informisanje čitalaca. KPŠF je veoma ponosan na to što mu je LACP dodelio ove nagrade, jer su napori uloženi u ovaj projekat sada dobili međunarodno priznanje, što podrazumeva i ispunjenje ciljeva projektnog tima i institucije KPŠF-a.

Ako želite da posetite Godišnji izveštaj 2013 kliknite ovde: GI2013

Ilustracija: spisak dobitnika za Godišnji izveštaj 2013 (kliknite na sledeći link da ga poseti na internetu:http://www.lacp.com/2013vision/non-profits.htm)

Çmimi